Fotokaarten

Fotokaarten maak je online via Kaartjeposten.be. Je kunt je fotokaarten direct als kaart versturen, maar je kunt de fotokaarten ook als pakketje bestellen, zodat je ze zelf kunt bezorgen of op de post kunt doen.

Fotokaarten maken

Fotokaarten maken is echt heel eenvoudig. Je kiest eerst het type kaart dat je wilt sturen. Je kunt daarbij kiezen uit een Ansichtkaart, of een wenskaart (vouwkaart) in envelop. Beide kaarttypen kun je zowel staand als liggend selecteren.

Je uploadt de foto, of (wanneer je vanaf je Smartphone de kaart verstuurt) selecteert de foto direct vanaf je mobiel. Als je wilt kun je ook meer foto's op je kaart plaatsen, het aantal foto's is onbeperkt, dus je kunt er ook een mooie fotocollage van maken.

Tenslotte schrijf je de tekst en adresseer je de kaart. De fotokaart is dan klaar om te worden verzonden.

Eigen foto's, Whatsapp en afbeeldingen van Internet

Als je eigen foto's wilt gebruiken voor je fotokaarten, zorg er dan voor dat je de originele foto gebruikt.

Als je een foto op je kaart wilt gebruiken die je via Whatsapp hebt ontvangen, dan is deze foto door Whatsapp (sterk) verkleind. De kwaliteit van de foto is dan nog wel voldoende voor weergave op een klein beeldscherm, maar niet meer om kwalitatief goed te kunnen drukken. Als je de foto in de kaart plaatst, dan wordt de foto precies zo groot neergezet dat de foto nog mooi kan worden gedrukt. Je kunt de foto dan nog wel wat groter maken, maar dat zal (dus) ten koste gaan van de kwaliteit.

Hetzelfde geldt voor afbeeldingen die je van Internet haalt. Ook deze afbeeldingen zijn vaak erg laag van resolutie. Wordt de afbeelding bij het plaatsen erg klein in je kaart geplaatst, dan is de kwaliteit van het plaatje zelf onvoldoende om groter in goede kwaliteit te drukken. Ook hier geldt: vergroten kan, maar gaat wel ten koste van de afdrukkwaliteit.

Uitnodigingen maken met foto

Originele uitnodigingen maken met foto is helemaal kinderspel. Uit de collectie uitnodigingskaarten kies je een mooie uitnodigingskaart, plaats een leuke eigen foto in het daarvoor bestemde kader en je uitnodiging met foto is klaar!